powered by goodbeer.dk
Øl: Bjørnebryg
Land: Danmark
Dato: 31/07-2005
Bruger: gbjensen
Alkohol : 7.70 %
 
Kommerciel beskrivelse mangler
Der er 5 anmeldelser til denne øl
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
let spritet, og lidt sur. billig stærk øl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Paulaner
Selv om jeg faktisk stod med 10 linier noter, kunne jeg ikke dy mig for at læse de øvrige anmeldelser. Det skulle jeg aldrig have gjort! Mine optegnelser virkede stort set som en kopi af Teejays anmeldelse - i den grad at jeg blot kunne nøjes med at skrive under. Men nu da jeg er i gang så...

Lidt sparsomt hvidt skum og duft af karamel og krydret humle. Første smagsindtryk er en pæn rund mundfylde af karamel, en del frugt og ristet malt. Som en lidt ubestemmelig mellemting mellem en bock og en guldøl. Men efter de første to slurke slår discountet massivt igennem i form af en række syntetiske uafbalancerede indtryk. En skarp unuanceret besynderlig humling, som er ude af trit med de øvrige nuancer og en metallisk bismag ledsaget af disharmoni som følge af en langt større alkoholprocent end konceptet kan rumme. Eftersmagen er direkte syntetisk og ubehageligt og bliver værre efterhånden som tempereringen tiltager. Størstedelen af dåsen røg derefter i afløbet med denne salut: Discount der lyser af elendige råvarer, parfumering og ligegyldig brygmesterhåndtering.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Strågul
Anmeldt af Sarek

Moderat skum der hurtigt forsvinde ind til et meget tyndt lag på øllet. Pænt humlet duft med blomsternoter.

Frugtagtige noter sammen en smag af karamel og malt overrasker mig meget. Faktisk er dette en ganske velkomponeret guldøl. Er nydt lige fra køleskabet og måske vil en varmere øl give et andet billede.

Onde tunger vil sikkert påstå at alle Harboes produkter bør drikkes iskolde. Måske har de ret?

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay

I Goodbeers gæstebog har jeg lovet Anders at anmelde denne bjørnebryg, idet jeg ikke kunne skaffe ham hjælp til et spørgsmål om en Hofmeister Pilsner, som bjørnen George laver reklame for. Hvad bjørnen på Harboes etiket hedder ved jeg ikke, men man kan med garanti få en bjørn på! Oven i købet til en billig pris. Men som ølanmelder er det jo smagen og øllets kvalitet der er den primære faktor, mens dens berusende virkning kun er sekundær. Harboes bjørn udsender en behagelig og fyldig aroma af frugt og malt og den bevarer sit moderate skumlag i lang tid. Mundfølelsen er fed, meget maltrig med tydelige gode frugttoner og humlebitterheden er tilpas balanceret i forhold til malt- og frugtsødmen, mens alkoholen varmer de bagerste smagsløg i munden. Altsammen virker perfekt og behageligt, indtil discount-bjørnen langer ud efter smagsløgene og efterlader en eftersmag af syntetisk og metallisk surhed i hele mundhulen. Mit eksemplar af bjørnen er en flaske, så den tydelige metalsmag må stamme andetsteds fra. Fra bagetiketten vil jeg citere: Styrke forenet med elegance - en øl, som bør nydes med respekt. Sikke en gang fordrukkent pladder! Taberøl!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af nn1
Er anmeldt af en tidligere bruger, der har tildelt denne øl 6.00 glas
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:

I Databasen: 11111 Anmeldelser af 209518 øl fra 245 lande og 11734 bryggerier. Billeder: 82779


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!