powered by goodbeer.dk
Øl: Black Amigo
Land: Danmark
Dato: 19/11-2010
Bruger: Teejay
Alkohol : 6.50 %
 

Black Amigo er ingen helt almindelig ale. Den er nemlig nr. 50000 på Goodbeer.dk og bliver derfor brygget med en særlig dedikation til Goodbeer.dk - og især til sidens trofaste brugere som hele tiden ihærdigt bidrager med nuancerede anmeldelser og oplysninger om det gode øl.
En 'rigtig' Black IPA skal have en rimelig tør finish.  I Black Amigo har vi valgt at tilsidesætte dette en lille smule og gøre den en anelse mere fyldig ved at bruge et mix af karamelmalte, der er lidt mørkere. Det gør vi for at balancere humlen mere ud.
Den er velafbalanceret men en kende til humlesiden. Den ristede og mørke maltkarakter er gemt bag en karamelfinish.
Humleprofilen er en blanding af amerikansk Summit humle og de New Zealandske humler Motueka og Rakau, der giver noter af eksotiske frugter som f.eks. passionsfrugt
IBU er på 65 - Det er en del, men heller ikke helt vildt meget!

Goodbeer.dk retter en stor tak til Næssets Håndbryggeri for opmærksomheden i anledning af de første 50000 øl i databasen.

Læs også om Black Amigo, Se artiklen fra ØlentustasteN her til højre.

Tilføjelse:
Denne øl blev senere kommercialiseret som Dark IPA fra Scullery Brew.

Der er 13 anmeldelser til denne øl
Side 1 af 2 : 1 2
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: sort
Anmeldt af Paulaner

Ny Anmeldelse 14. marts 2012.
Her næsten på årsdagen tager jeg hul på den anden flaske. Flot brunt skum, der dog nu svinder efter ret kort tid, men efterlader klatter på øllet og en fin rand langs glassets kant. Duften byder på urteagtig humle og lidt grape. De samme indtryk spiller sammen med mørk chokolade plus en anelse karamel første violin i smagen, der er meget blød - langt mere end for et år siden og næsten som fløde. Mundfornemmelsen er tør næsten udtørrende fra starten. Karboniseringen er nu meget blød og ale-præget. I eftersmagen spiller chokoladen (der nu er mere fremtrædende end for et år siden) og humlen fint sammen, og indtrykket slutter grapebittert men ikke besk. Den urteagtige humle bliver meget længe på smagsløgene sammen med lidt engelsk lakrids. Hvis nogen stadig har flasker liggende, så vil jeg anbefale, at I drikker dem nu. Jeg føler, at Black Amigo har passeret sit højdepunkt, men dog stadig er på toppen.

Anmeldelse marts 2011.

Utroligt flot mørkebrunt skum af typen der er så stabilt, at man kan tegne i det med fingeren. Duften er humlepræget med nøjagtig de toner, jeg husker så tydeligt fra, da jeg var med til at åbne humleposerne på bryggerdagen i Skanderborg. Det synes da at være så grumme langt at vente, men nu er dagen altså kommet. Jeg må indrømme, at jeg har været nervøs for de mange DBU (bitterenheder). For humle i rigt mål er ikke just min kop te. Men min nervøsitet blev heldigvis gjort til skamme, og lige nu sidder jeg og smånipper og nyder øllet, som synes at afslører flere og flere nuancer, når det tempereres. De 6.5 % syntes godt skjult i starten, men efter et kvarters tid breder de sig som en stille varme i kroppen. Smagen er ganske, som jeg forestillede mig, primært præget af humle, men heldigvis ikke bitterhumle derimod en dejlig aromatisk humling, der står godt som balance til øllets kraftige krop af mørk malt med kaffepræg, røgtoner, grape, enebær (lidt som i gin) tilsat lakrids- og chokoladestrejf. (ja det er det jeg smager, men andre har nok lige så gode forskellige associationer, det er jo det, der netop er det dejlige ved øl) Jeg synes øllet hænger rigtigt godt sammen og dertil virker langt mere afrundet og helstøbt, end jeg havde ventet efter den korte lagring. Jeg postede øllet ned i et højt weissbierglas i relativ kold tilstand, hvilket nok gik noget ud over karboniseringen. Eftersom jeg havde gemt en tredjedel i flasken, hældte jeg efterfølgende forsigtigt op i et lille cognacglas for at se om det gjorde forskel. Det gjorde, at jeg fik det sidste med i helhedsbilledet. Jo hæld forsigtig op, for karboniseringen giver faktisk også sit til en perfekt balance. En dejlig øl som bestemt er Goodbeer værdig - og så gør det jo bestemt heller ikke noget, at man selv var så heldig at være med ved tilblivelsen. Og etiketten - ja jeg synes den passer perfekt til at formidle indtrykket af, hvad denne øl står for - fint arbejde Teejay! Og fint valg af brygmestre - Webmaster.

.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af tattooz
Først og fremmest tak til goodbeer.dk for at få lov at smage denne usandsynlige dejlige øl. Jeg har gået og glædet mig til, at jeg havde en ledig stund, og kunne sætte mig i ro og mag, og nyde denne øl. Og en nydelse var det i den grad.

1 stort glas var fundet frem, og så ellers bare skænke op...........wauu, for en øl der smutter fra flasken og ned i glasset. Flot sort og fint skummende, der lægger et fint låg i glasset. Duften fra glasset får en til at tænke "Belgien", for jeg synes der er genkendelige nuancer fra det udsøgte Belgiske bryg, der kalder på en i denne øl. Smagen er lækker og delikat, med en god harmoni af frugt ristede malttyper, der står godt til hinanden uden at dominere hinanden. Meget velafbalanceret og fint håndværk der er lagt i denne øl. 50000 så er jeg dælme spændt på hvad der kommer ud af nr. 100000

Alt i alt en fænomenal og dejlig øloplevelse af de allerbedste

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk mahogny
Anmeldt af pibeib
et mørkebrun øl, næsten sort. Fint beige skum som dog falder forholdsvis hurtigt. Er det en stout? Nej slet ikke. Frugtige og ristede noter får man i næsen. Første indtryk i munden leder tanken hen på Black Ale fra Thisted. Vi er i samme genre, men hvor Black Ale er pågående og rustik i udtrykket, er denne anderledes afrundet og elegant.
Black Amigo er forbløffende fyldig, alkoholprocenten taget i betragtning. Der er bestemt ikke sparet på de gode, ristede malte og på lækre og frugtige humler. Her er perfekt balance mellem tør bitterhed, let underspillet sødme, frugtige kaffearomaer og den bløde maltsmag. Den fylder mundhulen med velsmag, blot pas på ikke at servere den alt for kold. Så døves de frugtige nuancer.
Et virkelig seriøst bryg fra Næsset som er værd at sm
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af tux
Øl nr. 50000 på Goodbeer.dk kan meget passende være min anmeldelse nummer 500. Rent jubilæum det hele, skål på det!

Nå, men øllet. Der er d.d. skrevet nogle rigtig lange og gode anmeldelser af denne fortrinlige øl. Man skal gøre det man er god til, og jeg kan ikke komme med en bedre anmeldelse end de tidligere, og jeg er helt enig i at der er en øl i topklasse.

Som håndbrygger leder man jo efter de ting man kan smage og kender, og det nye "hvad er det?"

Jeg er ikke færdig med at "smage efter", men har heldigvis en flaske mere

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Bransmark

Først og fremmest: Tusind tak til Goodbeer for at jeg får lov at smage og anmelde denne øl. Dette er min  anmeldelse nr. 190 og den første - men ikke sidste - i år.

 

Da jeg selv via mit håndbryggeri Miss Håndbryg, har brygget i godt to år, er det altid en stor fornøjelse at smage andres håndbryg. Det er noget som jeg altid glæder mig meget til og at dette håndbryg tilmed er lavet til goodbeer.dk, gør jo ikke fornøjelsen mindre!

Jeg har nu nydt Black Amigo fra Næssets Håndbryggeri over den sidste time, og da jeg startede havde den stået uden for køleskab i ca. 1,5 time. Mit råd er at den kun bliver bedre af ikke at drikkes kold. Det er spændende hvordan den efterhånden åbner op, som den bliver varm i glasset. Hvor det i starten meget er humlerne der er upfront, bliver der mere plads til de ristede malte, jo varmere øllet bliver.

Men første ting først: Meget flot skum der ligger et sted mellem beige og kaffebrunt. Mens jeg hældte den op, kunne jeg dufte humlen. Med næsen i glasset blev dette gentaget og blandet med en lille smule karamel og ristet byg.

Det første slående i smagen er humlen. En bastant bitterhed som synes af mere end de 63 IBU. Normalt ville jeg forvente en større mængde smags- og aromahumle i en India Black Ale, end den som Næsset har valgt. Men den gode mængde bitterhumle passer typen rigtig godt og netop det at bruge en god portion humle fra starten og lade være at tørhumle, passer denne type rigtig godt, synes jeg. Black Amigo er ikke humleparfumeret, men har en rå nordisk bitterhed over sig, som jeg finder meget klædeligt. En del amerikanske IBAer kan man ikke med lukkede øjne skelne fra IPAer. Det kan man sagtens med Black Amigo - og det er godt gået.

Det er en øl man har lyst til at drikke langsomt og det er en stor ros. Både fordi typen går i flere retninger og fordi denne udgave er særlig vellykket, er det en stor fornøjelse for ølnyderen at gå på rejse her.

Når jeg ikke går hele vejen til 10, så skyldes det et par småting. Selv om øllet kun er 6,5 % og man derfor ikke skal forvente alt for stor kraft, så synes jeg at det ville være klædeligt, med bare en lille smule mere mundfylde. Hvis jeg selv skulle lave dette bryg, ville jeg nok tilføje 500-1000 gram havregryn for mundfylde, eller lade urten koge en halv time mere. En vådgær, f.eks 1056 fra Wyeast, kunne nok også have tilføjet nogle nuancer fra gæren, som kunne have ført til en mere kompleks øl.

Men det er - dybest set - smag og behag. Jeg anser denne øl for værende perfekt brygget, helt uden den mindste fejl og meget, meget velsmagende. Stor tak til alle involverede for denne oplevelse.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk brun
Anmeldt af humleskovl

Farve: Mørk brun.

Skum: Masser af lysebrunt skum.

Duft: kraftig, krydret sødligt.

Smags indtryk: tør, humlet god malt/humlebalance, måske lidt voldsom til den humlede side.

Eftersmag: lang, blød lakridsagtig eftersmag.

Samlet vurdering: Ikke tosset. Masser af humle og ristede noter.
Smager ikke som en stout, selvom den ligner lidt. Er anderledes humlet så den kildren ganen meget effektivt. Danner grovere og mere kraftigt skum end en stout.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: SORT
Anmeldt af Ulrik

Ja så oprandt dagen hvor Black Amigo skulle smages, som regel udviser jeg ikke så meget omhu for historien, anledningen og sådan noget men det er klart at det spiller ind, særligt med denne øl som binder os ølentusiaster sammen på goodbeer.dk
Tænker på alle os, som spændt ventede på posten og i fælleskab måtte vente nogle dage mere så Black Amigo kunne komme sig oven på rejsen (hvis man eller kunne)
Sjældent har jeg glædet mig til at få besøg af Ole Post og få gange har jeg spekuleret så meget på, under hvilke omstændigheder jeg skulle smage en øl, denne gang Black Amigo, en øl som er faldet fantastisk godt ud, en øl som jeg virkelig nød, både på grund af smage og på grund af historien.
Jeg må tilstå at de mørke øl først de senere år har fået plads i ølskabet hos mig, men tro mig jeg har efterhånden smagt en del.
Hvis jeg skal sætte lidt ord på Black Amigo, så bød første syn på en flot sort øl, toppet med kraftig, stabil beige skum. Humle var ikke overvældende men pikant og tilpas, særligt i det første smagsindtryk som efterlod en lidt kraftig tørhed i munden, som heldigvis ikke viste sig igen, Black Amigo byder på mange smags nuancer, her er jeg ikke helt fortrolig med at sætte ord på disse, men anis og tydelige toner af de mørke malte og en aromatisk humle var hvad jeg hæftede mig ved.
Ved bedømmelse af denne øl, er der som sagt mange faktorer som spiller ind.

Der klart at sådan god øl, brygget i denne særlige anledning må bedømmes til 10!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Janchik
Det står at det ikke er en almindlig öl, og nej det er det ikke. Var det en almindlig öl ville den bare väre en mängden og det ville dälme väre synd at sige om dette mestervärk. Dejlig duft med en blanding af kaffe, mörk malt og en frugtig humle. Dejlig mundfylde der er lige tilpas, perfekt karboneret. Smagen består af en blanding af malt, kaffe, karamel, samt en dejlig touch af humle og en dejlig perfekt bitter afslutning. Ja, det var en doven anmeldelse, men det er altså bare en öl jeg vil sidde og nyde nu og her Skål allesammen og tak for en suverän öl
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: flot mørk øl
Anmeldt af reneac
Så kom dag hvor jeg kunne åbne min øl, syntes det er spændene at skulle drikke en øl der er lavet i så få eksemplar, en rigtig dejlig mørk øl, som smager lidt brændt, men man kan samtidigt smage humlen bagved, dejlig mild efter smag som bare lige minder dig om at du har drukket en mørk øl
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Dyb Mørke Sort
Anmeldt af Humledrik
Endelig nu er dagen kommet, må nu nok indrømme at jeg har gået at glædet mig til det her. Føler mig heldig at få 2 flasker af de 65. Black Amigo skulle jo lige have lovtil at hvile sig lidt, men nu er tiden kommet til at nyde den Håndbrygget India Black Ale (American-Style) fra Næssets Håndbryggeri. 50 cl'ers flasken er udstyret med en sort og hvid etikte (lidt rødt)Smile og Black Amigo står lidt fancy. Øllen er på 6,5%

Nu er vi så kommet til at tage kapslen af, det bliver spænende... Der kommer selvfølgelig den rigtig lyd, af kulsyre der slipper ud. Et lækkert brunligt skum, kommer frem når jeg hælder den op i mit glas, det er dejligt tæt og ser ud til at holde godt. Det er svært at se kulsyren da øllet er mørk som i natten. Men jeg ser en smule kulsyre søjler.

Humlen er lige det første der kommer frem der jeg tager en sniffer til øllet. Der gemmer sig lidt sødlig malt aroma. Og du kan sagten dufte den brandte malt, på sin brandthed. Og der kommer chokolade noter frem. Det hele er meget velafbalanceret i øllen der er ikke noget overdrevet bust af det ene eller andet. Selvom man nemt fornemmer fyldigheden i aromaen.

Fylden er god når den kommer ind i munden, kylsyre oplevensen er ikke i det ekstreme. Men der er svagt til stede. Den brandte malt dukker hurtigt op, og da den kommer længere overbagved i munden kommer humle bitterheden frem. den brandte malt træder til, og du kan mærke hvordan din mund bliver smurt med reset sødmen. Smagt indtrykne hænger rigtigt godt ved. Og når øl kommer ind og heldbreder din krop som øl nu gør. Så var den her nu meget godt, og du fornemmer stille og rolig alkoholen.

Det er en rigtig hygge øl. Den vil sikkert gå til de tunge og fede retter mad. Osten ja hvad skal man sige der, det mørk og stærkt og fyldet, mørke øl køre somrelt i spænd med det meste ost, fylde ja det samme må genre gælde for osten. Styrken er noget af det samme, en stærk os, og den renser det fede mælk der ligger sig munden. En mørk kage med lidt krydderier og bær, og gerne med chokolade det ville også være godt.

Alt i alt en rigtig god øl hvor de fleste nok kan være med hvis man er til det brandte og humlen, uden det er for vildt. (det hele godt nok lidt mere intes til sidst i øllen.) men man tænker ikke vidre over det.


Humledrik's første ølanmeldelse
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 2 : 1 2

I Databasen: 11642 Anmeldelser af 248076 øl fra 247 lande og 12482 bryggerier. Billeder: 94838


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!