powered by goodbeer.dk
3 Ølanmeldelser
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Kulsort
Anmeldt af gbjensen
Skummer meget kraftigt da jeg forsøger at skænke denne her Imperial Skorstensfejer Stout. skumlaget er overraskende stabilt for en øl med så mange %'er, og mørkt som øllet!

Dufter røget, som en skorsten på et silderøgeri næsten. Smagen er OK, men der mangler et eller andet selvom at der er smag af lakrids, tungt ristet malt og mørk bitter chokolade, så synes jeg at der mangler noget røg smag, og med de %'er der er i flasken så kunne den godt give lidt mere oplevelse, hvordan jeg skal forklare det ved jeg ikke helt. Det er ikke en dårlig øl, slet ikke, den lever bare ikke helt op til sit potentiale.

Den afsluttes bittert, men uden særlig humle aroma.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkebrun - Sort
Anmeldt af gbjensen
Efter at have samlet et øl-puslespil som jeg fik i julegave, så blev jeg altså tørstig efter en go' øl.

Det som jeg nu har i glasset næsten sort og ser godt ud, skumlaget er nu væk, men den perler stadig lidt i glasset.

smagen er meget fyldig, maltet og med god fylde - meget fylde. Tørrede røde frugter og bær, rønnebær svesker, æbler og meget mere anes i aromaen. Afsluttes viniøst med sherry karakter.

Godt gået Miss Håndbryg!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbruh, lidt uklar
Anmeldt af gbjensen
Forventningerne er store til denne øl som er den første jeg smager fra Miss Håndbryg.

Det ser ikke ud til at der er sparet på noget og med 9.8% alkohol så tror jeg også at den ligger i den høje ende af Irske Ales.

Men hvad kan være mere værdig måde at starte juleferien på og at fejre at vi har fået en ny sponsor?

En rødlig øl fylder mit glas (valgte et højt Schneider Weisse glas) Det ser godt ud, der er et fast dække af skum på toppen og en let maltet men også røget duft fra øllet, minder faktisk lidt om noget Skotsk Single Malt W....

Smagen er en meget fyldig øl, godt med malt smag, og mere frugt end forventet (ikke negativt!) lettere viniøs, men det skyldes nok %'erne.

Afslutningen er let syrlig, ikke særlig humlet, bitterhed skal jeg lede længe efter, men den har næsten ingen rest sødme, så brygmester har gjort sig umage med sin humle dossering!

Som øllet varmes lidt op so frigives der flere aromaer og nu melder der sig en let tørvet Wiskey smag, som jeg også kunne fornemme i duften. Skulle næsten også tro at den har lagret på et træfad (fra Skotland) i nogle måneder.

Den er svær at bedømme, for jeg synes at den sætter sig lidt mellem to stole, vil den være en rød Irsk Ale, eller vil den være en Barley Wine ? jeg ved det ikke. Navnet siger Irish Ale men %'erne siger Barley Wine (til dels også smagen)

Men jeg vil nu bedømme den som sin helt egen, ud fra denne her dejlige øloplevelse som Klaus B. har givet mig. Godt gået Klaus, bliv endelig ved med at brygge gode øl som denne her!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:

I Databasen: 10935 Anmeldelser af 199604 øl fra 245 lande og 11209 bryggerier. Billeder: 79242


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!