powered by goodbeer.dk
3 Ølanmeldelser
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Kulsort
Anmeldt af webmaster
Skummer meget kraftigt da jeg forsøger at skænke denne her Imperial Skorstensfejer Stout. skumlaget er overraskende stabilt for en øl med så mange %'er, og mørkt som øllet!

Dufter røget, som en skorsten på et silderøgeri næsten. Smagen er OK, men der mangler et eller andet selvom at der er smag af lakrids, tungt ristet malt og mørk bitter chokolade, så synes jeg at der mangler noget røg smag, og med de %'er der er i flasken så kunne den godt give lidt mere oplevelse, hvordan jeg skal forklare det ved jeg ikke helt. Det er ikke en dårlig øl, slet ikke, den lever bare ikke helt op til sit potentiale.

Den afsluttes bittert, men uden særlig humle aroma.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkebrun - Sort
Anmeldt af webmaster
Efter at have samlet et øl-puslespil som jeg fik i julegave, så blev jeg altså tørstig efter en go' øl.

Det som jeg nu har i glasset næsten sort og ser godt ud, skumlaget er nu væk, men den perler stadig lidt i glasset.

smagen er meget fyldig, maltet og med god fylde - meget fylde. Tørrede røde frugter og bær, rønnebær svesker, æbler og meget mere anes i aromaen. Afsluttes viniøst med sherry karakter.

Godt gået Miss Håndbryg!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbruh, lidt uklar
Anmeldt af webmaster
Forventningerne er store til denne øl som er den første jeg smager fra Miss Håndbryg.

Det ser ikke ud til at der er sparet på noget og med 9.8% alkohol så tror jeg også at den ligger i den høje ende af Irske Ales.

Men hvad kan være mere værdig måde at starte juleferien på og at fejre at vi har fået en ny sponsor?

En rødlig øl fylder mit glas (valgte et højt Schneider Weisse glas) Det ser godt ud, der er et fast dække af skum på toppen og en let maltet men også røget duft fra øllet, minder faktisk lidt om noget Skotsk Single Malt W....

Smagen er en meget fyldig øl, godt med malt smag, og mere frugt end forventet (ikke negativt!) lettere viniøs, men det skyldes nok %'erne.

Afslutningen er let syrlig, ikke særlig humlet, bitterhed skal jeg lede længe efter, men den har næsten ingen rest sødme, så brygmester har gjort sig umage med sin humle dossering!

Som øllet varmes lidt op so frigives der flere aromaer og nu melder der sig en let tørvet Wiskey smag, som jeg også kunne fornemme i duften. Skulle næsten også tro at den har lagret på et træfad (fra Skotland) i nogle måneder.

Den er svær at bedømme, for jeg synes at den sætter sig lidt mellem to stole, vil den være en rød Irsk Ale, eller vil den være en Barley Wine ? jeg ved det ikke. Navnet siger Irish Ale men %'erne siger Barley Wine (til dels også smagen)

Men jeg vil nu bedømme den som sin helt egen, ud fra denne her dejlige øloplevelse som Klaus B. har givet mig. Godt gået Klaus, bliv endelig ved med at brygge gode øl som denne her!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:


I Databasen: 9372 Anmeldelser af 132362 øl fra 243 lande og 8048 bryggerier. Billeder: 56260

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!