Citat bryggeriet: "Ølfabrikken blev stiftet af de to venner Martin Larsen og Christian Skovdal Andersen den 1. december 2004 og var beliggende i sommerhusområdet Holløselund ved Tisvildeleje i Nordsjælland. Bryghuset havde til huse i en lade, som lå i tilknytning til den gamle Strandgård.
Den første øl, en mørk maltet ale med navnet Vinter Ale, forlod bryggeriet i januar 2005 og var udsolgt inden for 2 døgn.
I årene derefter blev der brygget omkring 80 forskellige øl på Ølfabrikken, det vil sige i gennemsnit tre nyskabelser hver måned siden bryggeriets start. Der er altså kommet flere forskellige øl fra Ølfabrikken end fra noget andet europæisk bryggeri.
Ølfabrikkens øl har vundet masser af priser og smagninger, hvilket kulminerede i begyndelsen af 2006, hvor de Danske Ølentusiasters medlemmer valgte Ølfabrikken til Årets Bryggeri 2005 og Ølfabrikken Porter til Årets Ølnyhed 2005. Samme år udnævnes Ølfabrikken af hjemmesiden ratebeer.com til det 28. bedste bryggeri i verden ud af 5800 bedømte.
Den 1. maj 2007 indgik Ølfabrikken et joint venture med GourmetBryggeriet i form af et 50/50 % ejet selskab mellem GourmetBryggeriet A/S og Ølfabrikken ApS, hvori Ølfabrikkens varemærke og øvrige immaterielle rettigheder blev skudt ind. Ølfabrikkens direktør Martin Larsen valgte ikke at følge med over i det nye selskab, mens brygger Christian Skovdal Andersen fortsat var ansvarlig for Ølfabrikkens udvikling. Samtidig blev produktionen af Ølfabrikkens øl flyttet til GourmetBryggeriets produktionsadresse i Roskilde.
Den 21. januar 2008 købte GourmetBryggeriet de resterende 50 % af det fælles selskab Bryggeriet Ølfabrikken ApS. Brygger Christian Skovdal Andersen valgte at træde ud af selskabet, mens GourmetBryggeriet førte varemærket Ølfabrikken videre i samme innovative og eksperimenterende ånd."
I 2010 købte Harboes Bryggerier det tilbageværende Gourmetbryggeriet i Roskilde, og siden dette opkøb kan man desværre anse Ølfabrikken for helt lukket.
Citat DØE's Festivalguide: " Nummer to i rækken af Ølfabrikkens specialbryg. Med udgangspunkt i den fyldige og søde maltprofil i belgisk trippel, har vi humlet denne øl hvert femte minut under hele kogningen, hver gang med en portion humle 100 gram større end den foregående. Bitterheden i denne øl er voldsom - selvfølgelig 100 IBU. "
Citat bryggeriet: "En gang om året fejre De danske Ølentusiaster "Øllets Dag", i år ønskede de noget særligt, sammen med stifterne af foreningen skrev vi opskriften til en klassisk mørk belgisk ale."
Forventer at det er en kopi af Dansk Pilsner eller en der ligner!
Brygget på: Vand, bygmalt, byg, kuldioxid og humle.
Citat bryggeriet: "En mørk og stærk øl brygget med udgangspunkt i de belgiske klosterbryg– men stadig med Ølfabrikkens kendetegn: humle.Aroma og smag erdomineret af tørrede frugter, karamel og chokolade. Er baseret på AA,der blev brygget i anledning af Danske Ølentusiasters 8 års fødselsdagi 2006."
Denne gang er det Daniel Agger. Den danske landsholdsspiller Daniel Agger, der spiller for det engelske storhold Liverpool F.C. og er involveret i restaurationsvirksomhed, får sin egen øl.
Etiketten er designet af Lars HUG, kendt i musikbranchen, og han er måske den næste som bryggeriet skal tilegne en øl til?
Agger Bajer er brygget på Ølfabrikken, og sælges kun i udvalgte butikker i Hvidovre. Her står den i kassevis, sjovt nok pakket i kasser fra Gourmetbryggeriets Bock 2. Forvirret? Det tror jeg nok at jeg blev, og købte den heller ikke for jeg er næsten sikker på at det blot er gammelt øl på nye flasker!
Jeg ved ikke om denne øl er en kopi af Agger Bajer, eller en kopi af en anden øl.
Sikkert er at det ikke er en kopi af Ølfabrikkens pilsner. Pilsner fra Ølfabrikken indeholder hvede, som der ikke er noget af i Aggerpils, der til gengæld indeholder korianderfrø!
DEN ER NY.
Se dette link: http://ekstrabladet.dk/sport/sport_paa_vrangen/article5258612.ece
Ølnyhed i 2007
Citat bryggeriet: "Dobbelt IPA – 9,5% vol.
Da vi skulle til at starte på bryg nummer 100, skulle det være noget helt specielt. Derfor besluttede vi os for at bekræfte alle fordommene om Ølfabrikken. Resultatet er den kraftigst humlede øl, der har været brygget på et europæisk bryggeri i mere end 150 år, med næsten 100 gange mere humle per liter i forhold til en almindelig dansk pilsnerøl. Den brutale bitterhed er afrundet af en fyldig, men ikke sød, maltprofil."
|
I Databasen: 12213 Anmeldelser af 267342 øl fra 247 lande og 12881 bryggerier. Billeder: 102425 |
Bliv medlem af www.goodbeer.dk
www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.
Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.
For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:
Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.
Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).
Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.
Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder
Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)
Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.
Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:
Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.
Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.
Venlig hilsen
webmaster / Lars Jensen
10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.
9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.
8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.
7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.
6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.
5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.
4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.
3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.
2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.
0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!
10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.
9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.
8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.
7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.
6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.
5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.
4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.
3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.
2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.
0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!
Navn på øl: Alle øl skal naturligvis have et navn. Navnet må ikke være brugt af bryggeriet til en anden øl før.
Bryggeri: Der skal vælges et bryggeri. Du kan "flytte" øllen til et andet bryggeri om nødvendigt (eventuelle ølanmeldelser flytter med). Hvis bryggeriet ligger i et andet land, så kan der opstå problemer med billederne til øllen, da billeder organiseres efter land.
Kopi af: Hvis øllen er en kopi-øl eller hvad man også kalder en etiket øl, så skal du her vælge den øl den er en kopi af. Hvis det er en kopi øl vil øltype og alkohol % blive identisk med originalen. Derfor behøver du ved kopi-øl ikke at angive øltype eller alkohol %.
En øl kan være en kopi af alle de øl som bryggeriet brygger eller som brygges på et andet bryggeri der er medlem af den samme bryggergruppe. (Af typen samarbejde)
Alkohol %: Hvis alkohol % er kendt så skriv det i feltet. Er alkohol % ukendt, så sæt et flueben i det lille felt.
Brygges denne øl?: Vælg kun nej hvis du er sikker på at øllen ikke brygges mere. Husk at f.eks. en julebryg ofte bliver brygget igen næste år.
Lancerings tidspunkt: Hvornår blev øllet tappet første gang, eller fra hvornår kunne øllet købes første gang? angives en måned skal år også angives.
Øl billeder: Det er muligt at vælge op til fire billeder til en øl. Feltet du vælger, bestemmes af hvad der er på billedet. Hvis du har et nyt billede til øllen så kan du uploade det direkte til øllen med linket til højre:
Når du har valgt et nyt billede kan du checke om det var det rigtige ved at føre musen over foto ikonen:
Forside etiket: Feltet her bruges til et billede af øllens forside etiket.
Bagside etiket: Feltet her bruges til et billede af øllens bagside etiket.
Øl flaske Her kan du indsætte billeder af flasken eller dåsen, evt. sammen med et glas.
Andet billede Bruges til billeder der ikke kan placeret i en af de tre andre felter.
Kommerciel øl beskrivelse, altså ikke en ølanmeldelse. I tekst feltet kan du skrive lidt om øllet, f.eks. hvordan er det brygget, hvem er brygmester eller bare en kopi at bryggeriets beskrivelse. Gerne på dansk!
Med knappen "Editor?" kan du vælge hvilken editor du vil anvende. Den uden funktioner anbefales hvis du bruger en tablet eller telefon.
Ret øl / Ny øl klik her, når du har udfyldt formulaen. Skulle der mangle vigtig info, så kommer der en besked om det.
Navn på Bryggeri Alle Bryggerier skal naturligvis have et navn. Navnet må ikke være brugt af et andet bryggeriet.
Adresse: Angiv en så nøjagtig adresse som muligt. Med en adresse kan der f.eks. vises et kort med bryggeries placering.
Telefon nr. Hvis et bryggeri har flere telefon numre så skriv det vigtigste nr. her
e-mail:Udfyldes om muligt med en e-mail adresse til bryggeriet.
Land: Land skal vælges inden at der kan vælges eller uploades nye billeder til bryggeriet. Hvis du flytter bryggeriet til et andet land, vil evt. billeder ikke kunne bruges, men skal uploades igen.
Type: Bryggeritypen er vigtig for klassificeringen af bryggeriet. Se mere her under:
Link: Bryggeriet hjemmeside kan være en god kilde til at finde flere informationer. Husk "http://" i linket.
Billeder: Det er muligt at vælge op til tre billeder til et bryggeri.
Bryggeri beskrivelse. I tekst feltet kan du skrive lidt om bryggeriet, deres historie, brygmester kommende planer og alt andet der kunne være interessant om bryggeriet. Gerne på dansk!
Med knappen "Editor?" kan du vælge hvilken editor du vil anvende. Den uden funktioner anbefales hvis du bruger en tablet eller telefon.
Ret Bryggeri / Nyt Bryggeri klik her, når du har udfyldt formulaen. Skulle der mangle vigtig info, så kommer der en besked om det.