powered by goodbeer.dk
Bryggeri
Type
Dato
Bruger
Adr:
Teaterallén 104 A 
By:
Umeå 
Post nr:
90364 
Tlf:
+463492805 
Land:
Sverige
e-mail:
-
Link:
Find vej
Bryggeriet Kattejammer er et lille hjemmebryggeri i Umeå der brygger små mængder af udsøgte kvalitetsøl. Visionen er at kunne tilbyde et bredt udvalg af gode håndbryggede øl, fra flere forskellige ølkulturer. Navnet Kattejammer er en hentydning til brygmesterens seks katte som han elsker vildt (og kærligheden er gengældt!)

Brygmester Jan, har desværre besluttet at indstille brygning af øl, så PT kommer der ikke flere bryg fra hans lille bryggeri i Umeå

 

Der er 15 Øl i databasen
Side 1 af 2 : 2
Nr.
Øl navn:
Bryggeri:
Øl type:
Land:
 
Dato:
Bruger:
Alkohol %:
1
Blood Boiler Barley Wine
 
Sverige
 
Oprettet: 08/05-2010 / Ændret : 25/11-2012
8.80 %

Det er en Barley Wine af Amerikansk Type, med en IBU på 106 og en  OG på 1086. Planlagt FG er 1020 og det giver en alkoholprocent på 8.8 % alk/vol. Den mæskes ved en lav temperatur (65 grader) og dette gør at der bliver mindre dekstriner og mere maltose. Vi ved dog begge to at pga denhøje OG er det umuligt for gæren at udgære den totalt, og det gør at der bliver meget maltose tilbage i bryggen efter gæringen, og da denne sukkerart er sødere end dekstrin, er det meningen at det skal udgøre en balancefaktor for øllets pågående humlebitterhed, smag og aroma. Efter mæskning og lautering skal den koges i godt 2 timer og under tiden proppes fuldt med humle. Forventet resultat er en kraftig humlet øl med pågående humlebitterhed og smag (aroma også hvis man tager duften med) der balanceres af en intens vinøs sødme med noter af rosin, nødder, lakrids. Udover det vil man finde de typiske citrus toner fra den amerikanske humle. Efter gæringen tørhumles øllet med Styrian Goldings.

Brygges af:
Malt: Pale Ale, Pale Crystal, Crystal & Dark Crystal Malt
Humle: Magnum, Centennial, East Kent Goldings, Cascade, Mt. Hood & Styrian Goldings
Gær: "Pacman Yeast"

Gæren "Pacman Yeast" stammer fra Rogue's bryggeri. Wyeast Lab har ind i mellem en gær som kun sælges tidsbegrænset, og som er unik for et bestemt bryggeri. Joel har beholdt og dyrket videre på Rogues Pacman Yeast, så den kunne bruges ved passende tilfælde.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Denne Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Sverige
2
Hel's Adam Bier
 
Sverige
 
Oprettet: 19/09-2006 / Ændret : 16/11-2006
10.00 %
Hel's Adam Bier, er en tolkning af en i Europa desværre uddød øltype, som vi vil forsøge at genskabe i vores del af verdenen. En Adam Bier, er en stærk, sort ale, som engang blev brygget i Dortmund området, og som blev regnet som en meget fin øl, og lagret længe. En legende fortæller at engang da Kong Fredrich Wilhelm IV af Preussen, besøgte Dortmund, lå han bevidstløs i mere end 24 timer, efter at have drukket tæt af Adam Bier.....

Brygget af:
Malt: Pilsnermalt, Caramunich, Ristet Hvede, Sort Malt, Chokolademalt Dehusked, Pale Chocolate Malt & Chokolademalt.
Tilsætninger: Lys Spraymalt
Humle: Magnum & Northern Brewer
Gær: German Ale Gær

Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Denne Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Sverige
3
Hel's Bitter
 
Sverige
 
Oprettet: 18/02-2007 / Ændret : 10/04-2009
4.50 %

Hel's Bitter, er en lidt utraditionel Bitter, med meget mere aroma, smag og bitterhed fra humlen end normalt er den noget mørkere. Øllet er let og frisk, med markant humleduft, med noter af grape, udmærket maltet baggrund, med noter af karamel, appelsin og afsluttende bitterhed. Som noget utraditionelt, er den Tjekkiske humlesort, Saaz, der normalt bruges til Tjekkiske og ind i mellem Tyske Pilsnere, den vigtigste aromahumle.

Brygget af:

Malt: Pale Ale & Crystal Malt
Humle: East Kent Golding, Styrian Goldings, Cascade & Saaz
Gær: Whitbread Ale


Teejay's øl nr. 10 på goodbeer.dk
Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Denne Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Sverige
4
Hel's Imperial Stout
 
Sverige
 
Oprettet: 22/09-2006 / Ændret : 16/11-2006
7.80 %
Hel's Imperial Stout, er en røget tolkning af denne klassiske øltype, der kom frem under Katarina den Stores tid i det daværende kejserlige Rusland. Øllen har en tydelig, men ikke overdrevet røget karakter, som dog træder mere frem, jo varmere øllen bliver. Udover dette, er der chokolade, lakrids, kaffe/ristet malt og en passende bitterhed. Øllen er desuden fyldig og har et meget flot skum.

Brygget af:

Malt: Pale Ale Malt, Hvedemalt, Amber Malt, Caramunich Malt, Chokolademalt, Ristet Byg, Dark Crystal Malt, Umaltet Havre & Røgmalt
Humle: Admiral & Pacific Gem
Gær: American Ale Gær
Krydderier: Lakridsrod
Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Denne Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Sverige
5
Hel's Lyngale 2006
 
Sverige
 
Oprettet: 15/08-2006 / Ændret : 29/08-2009
4.30 %

Hel's Lyngale 2006, er inspireret efter de Keltiske brygger traditioner, længe før man kendte til humlen som ølingridiens. Øllen har en tydelig maltet smag, stort skum, med en yderst diskret smag af Porse, og en tydelig floral smag efter lyngene, og en tydelig frugtighed fra gæren som er avlet frem fra Brygmesterens egen have.

Brygget af:

Malt: Marris Otter Pale Ale Malt
Gær: Saccaromyces Johansensis II
Andet: Porse & Lyng

Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Denne Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Sverige
6
Hel's Mjødurtale 2005
 
Sverige
 
Oprettet: 20/11-2005 / Ændret : 09/01-2007
4.60 %

Hel's Mjødurtale 2005 er bryggeriets egen opfindelse. Det er en hvedebaseret ale, hvor der ikke er tilsat nogen form af humle. I stedet er der brugt flere forskellige ølkrydderier, som var normale i flere forskellige lande, før humlen blev kendt som et godt ølkrydderi over det meste af Europa. Øllen er særdeles frisk, med en tydelige parfumeret og frugtig smag. Bag dette gemmer sig noter af lyng, gran, malt, karamel, let ristede nuancer og øllen er desuden perlende og let kroppet og drukket.

Brygget af:

Malt: Hvedemalt, Pilsnermalt, Ambermalt & Chokolademalt
Gær: Brittish Ale Gær
Andet: Porse, Gran, Lyng, Ene & Mjødurt
Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Denne Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Sverige
7
Hel's Póltorak 2008
 
Sverige
 
Oprettet: 25/01-2008 / Ændret : 10/04-2009
14.50 %

Hels Póltorak 2008 er både en forfriskende drink man trods den lidt voldsomme styrke, kan nyde året rundt, hvor den fungere godt om sommeren let afkølet, samt om vinteren hvor den mere fungerer som en slags "varmende drink" man kan styrke sig på efter en tur ude i det kolde og trælse vejr. Póltorak er en Polsk type af mjød hvor der er brugt 2 enheder honning for hver enhed vand. Mjød er dog ikke en slags forgænger til øl, som mange tror.  Mjød er en honningvin, men netop pga den gyldne farve som en mjød ofte får, er den blevet sammenligningsgrundlag med øl, pga den dårlige industriøl kultur man har haft i Danmark, samt at mjød indtil for få år siden, var så godt som næsten uddød, og stadig ikke er udbredt i salg.

Brygget af:

Hovedingridienser: Svensk og udenlandsk honning

Frugt: Hybenskald & Appelsinskald

Krydderi: Cascade humle, gran, pommeransskald, korianderfrø & sort Pebber

Gær: Dry Mead Gær

Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Denne Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Sverige
8
Hel's Porsebock
 
Sverige
 
Oprettet: 25/01-2006 / Ændret : 18/09-2008
8.40 %

Hel's Porsebock er en speciel tolkning af den traditionelle Bayerske Doppelbock. Under lauteringen er frisk Porse tilsat, sammen med en meget lille håndfuld blåbær. Udover dette, er der i slutningen af koget tilsat yderligere Porse, for at forstærke aromaen. Hel's Porsebock er en kraftig øl, som er fuld af nuancer, som ristet malt, nødder, karamel, malt, humle, passende bitterhed, og en garvesyre betonet nuance fra Porsen. Er du ikke til Doppelbock, skulle du prøve denne her!

Brygget af:

Malt: Pilsnermalt, Melanoidinmalt, Caramunich Malt, Amber Malt & Dark Crystal Malt
Humle: Perle, Spalter Select & Hellertauer Mittelfrüh
Gær: California Lager Gær
Krydderier: Blåbær & Porse

Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Denne Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Sverige
9
Hel's Strong Brown Ale
 
Sverige
 
Oprettet: 22/09-2006 / Ændret : 04/01-2008
6.90 %

Hel's Strong Brown Ale, er en ekstra stærk Brown Ale der har lidt mere af det hele. Øllen kendetegnes af en god fyldighed, med en solid maltet baggrund, med noter af ristet malt, karamel, tørrede frugter, en afstemt bitterhed, tydelig humlesmag, hvor især Carscaden og dens citrusprægede smag træder frem, og øllen har desuden en meget kraftig humlearoma. Det er en meget rig ale, der både er frisk, men også er fuld af smag.

Brygget af:

Malt: Pale Ale Malt, Melanoidinmalt, Dark Crystal Malt & Ristet Byg
Humle: Cluster, Colombus, Carscade, Pacific Gem, Simcoe, Liberty, Chinook, Centennial & Amarillo
Gær: Northwest Ale Gær

Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Denne Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Sverige
10
Hel's Yulbock 2006
 
Sverige
 
Oprettet: 09/01-2007 / Ændret : 18/09-2008
9.00 %

Hel's Yulbock er en stærk dobbeltbock, der er langt mere humlet end hvad der er normalt for typen. Trods den voldsomme styrke er den flot afrundet uden betydelige sprittede kanter. Øllet er fyldigt, nærmest fed, med en tydelig humlet aroma med noter af citrus, malt og karamel. En øl man kan nyde over lang tid, og perfekt ledsager en kold nordsvensk vinteraften.

Brygget af:

Malt: Pale Ale, Melanoidin, Dark Crystal & Chokolademalt
Humle: Centennial, Cascade, Styrian Goldings, Spalter Select & Mittelfrüh
Gær: California Lager Gær.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Denne Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Sverige

I Databasen: 12213 Anmeldelser af 267342 øl fra 247 lande og 12881 bryggerier. Billeder: 102425


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

  • Dit navn: Kun synlig for webmaster
  • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
  • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
  • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
  • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

  • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
  • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
  • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
  • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

  • Ny ølanmeldelse: 25 point.
  • Upload af et nyt billede: 25 point.
  • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
  • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
  • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

Øl karakter skala

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!

Navn på øl: Alle øl skal naturligvis have et navn. Navnet må ikke være brugt af bryggeriet til en anden øl før.

Bryggeri: Der skal vælges et bryggeri. Du kan "flytte" øllen til et andet bryggeri om nødvendigt (eventuelle ølanmeldelser flytter med). Hvis bryggeriet ligger i et andet land, så kan der opstå problemer med billederne til øllen, da billeder organiseres efter land.

Kopi af: Hvis øllen er en kopi-øl eller hvad man også kalder en etiket øl, så skal du her vælge den øl den er en kopi af. Hvis det er en kopi øl vil øltype og alkohol % blive identisk med originalen. Derfor behøver du ved kopi-øl ikke at angive øltype eller alkohol %.
En øl kan være en kopi af alle de øl som bryggeriet brygger eller som brygges på et andet bryggeri der er medlem af den samme bryggergruppe. (Af typen samarbejde)

Alkohol %: Hvis alkohol % er kendt så skriv det i feltet. Er alkohol % ukendt, så sæt et flueben i det lille felt.

Brygges denne øl?: Vælg kun nej hvis du er sikker på at øllen ikke brygges mere. Husk at f.eks. en julebryg ofte bliver brygget igen næste år.

Lancerings tidspunkt: Hvornår blev øllet tappet første gang, eller fra hvornår kunne øllet købes første gang? angives en måned skal år også angives.

Øl billeder: Det er muligt at vælge op til fire billeder til en øl. Feltet du vælger, bestemmes af hvad der er på billedet. Hvis du har et nyt billede til øllen så kan du uploade det direkte til øllen med linket til højre:
Når du har valgt et nyt billede kan du checke om det var det rigtige ved at føre musen over foto ikonen:

Forside etiket: Feltet her bruges til et billede af øllens forside etiket.

Bagside etiket: Feltet her bruges til et billede af øllens bagside etiket.

Øl flaske Her kan du indsætte billeder af flasken eller dåsen, evt. sammen med et glas.

Andet billede Bruges til billeder der ikke kan placeret i en af de tre andre felter.

Kommerciel øl beskrivelse, altså ikke en ølanmeldelse. I tekst feltet kan du skrive lidt om øllet, f.eks. hvordan er det brygget, hvem er brygmester eller bare en kopi at bryggeriets beskrivelse. Gerne på dansk!
Med knappen "Editor?" kan du vælge hvilken editor du vil anvende. Den uden funktioner anbefales hvis du bruger en tablet eller telefon.

Ret øl / Ny øl klik her, når du har udfyldt formulaen. Skulle der mangle vigtig info, så kommer der en besked om det.

Navn på Bryggeri Alle Bryggerier skal naturligvis have et navn. Navnet må ikke være brugt af et andet bryggeriet.

Adresse: Angiv en så nøjagtig adresse som muligt. Med en adresse kan der f.eks. vises et kort med bryggeries placering.

Telefon nr. Hvis et bryggeri har flere telefon numre så skriv det vigtigste nr. her
e-mail:Udfyldes om muligt med en e-mail adresse til bryggeriet.

Land: Land skal vælges inden at der kan vælges eller uploades nye billeder til bryggeriet. Hvis du flytter bryggeriet til et andet land, vil evt. billeder ikke kunne bruges, men skal uploades igen.

Type: Bryggeritypen er vigtig for klassificeringen af bryggeriet. Se mere her under:

  • Nano Et meget lille bryggeri, med en årlig produktion under 1000hl og typisk max et salgssted. Der vil ofte være tale om hjemmebrygning
  • Pub Et Pub bryggeri, brygger 1000-6000hl om året, og afsætter hoveddelen af øllet på pub'en
  • Trappist Et Trappist bryggeri, er et Kloster, hvor munke brygger øl til eget brug, men også til salg. Det er typisk et lukket samfund, der ikke tillader besøg udefra, men de brygger nogle rigtige gode øl
  • Micro Et Mikro bryggeri, brygger mindre end 10000-15000 hl om året, og afsætter det meste i nærområdet, der kan også være en begrænset eksport
  • Regional Et regional bryggeri, brygger mere end 15000hl om året, men afsætter hovedparten af produktionen i samme landsdel, f.eks. på Fyn. Eksport kan forekomme
  • National Et national bryggeri, ligger lige under de multinationale bryggerier, deres øl kan typisk købes i hele det land hvor bryggeriet har hjemme, der kan også være tale om en betydelig eksport, men hele produktionen finder sted i hjemlandet
  • Multinational Et af det helt store, der brygger øl i flere lande og har et varemærke der er kendt i mange lande. Den årlige produktion er typisk over 1 million hektoliter
  • Varemærke Et bryggeri der ikke brygger sit eget øl, men får det brygget hos et eller flere andre bryggerier. Tuborg er et godt eksempel. Kaldes ofte også for et phantom bryggeri.
  • Lukket Et Bryggeri der har lukket eller er blevet opkøbt, og derfor ikke længere brygger øl.

Link: Bryggeriet hjemmeside kan være en god kilde til at finde flere informationer. Husk "http://" i linket.

Billeder: Det er muligt at vælge op til tre billeder til et bryggeri.

Bryggeri beskrivelse. I tekst feltet kan du skrive lidt om bryggeriet, deres historie, brygmester kommende planer og alt andet der kunne være interessant om bryggeriet. Gerne på dansk!
Med knappen "Editor?" kan du vælge hvilken editor du vil anvende. Den uden funktioner anbefales hvis du bruger en tablet eller telefon.

Ret Bryggeri / Nyt Bryggeri klik her, når du har udfyldt formulaen. Skulle der mangle vigtig info, så kommer der en besked om det.

Det Danske Ølsprog / Guide til ølanmeldelser