Brygmester Jan, har desværre besluttet at indstille brygning af øl, så PT kommer der ikke flere bryg fra hans lille bryggeri i Umeå
Hel's Bitter, er en lidt utraditionel Bitter, med meget mere aroma, smag og bitterhed fra humlen end normalt er den noget mørkere. Øllet er let og frisk, med markant humleduft, med noter af grape, udmærket maltet baggrund, med noter af karamel, appelsin og afsluttende bitterhed. Som noget utraditionelt, er den Tjekkiske humlesort, Saaz, der normalt bruges til Tjekkiske og ind i mellem Tyske Pilsnere, den vigtigste aromahumle.
Brygget af:
Malt: Pale Ale & Crystal Malt
Humle: East Kent Golding, Styrian Goldings, Cascade & Saaz
Gær: Whitbread Ale
Hel's Lyngale 2006, er inspireret efter de Keltiske brygger traditioner, længe før man kendte til humlen som ølingridiens. Øllen har en tydelig maltet smag, stort skum, med en yderst diskret smag af Porse, og en tydelig floral smag efter lyngene, og en tydelig frugtighed fra gæren som er avlet frem fra Brygmesterens egen have.
Brygget af:
Malt: Marris Otter Pale Ale Malt
Gær: Saccaromyces Johansensis II
Andet: Porse & Lyng
Hels Póltorak 2008 er både en forfriskende drink man trods den lidt voldsomme styrke, kan nyde året rundt, hvor den fungere godt om sommeren let afkølet, samt om vinteren hvor den mere fungerer som en slags "varmende drink" man kan styrke sig på efter en tur ude i det kolde og trælse vejr. Póltorak er en Polsk type af mjød hvor der er brugt 2 enheder honning for hver enhed vand. Mjød er dog ikke en slags forgænger til øl, som mange tror. Mjød er en honningvin, men netop pga den gyldne farve som en mjød ofte får, er den blevet sammenligningsgrundlag med øl, pga den dårlige industriøl kultur man har haft i Danmark, samt at mjød indtil for få år siden, var så godt som næsten uddød, og stadig ikke er udbredt i salg.
Brygget af:
Hovedingridienser: Svensk og udenlandsk honning
Frugt: Hybenskald & Appelsinskald
Krydderi: Cascade humle, gran, pommeransskald, korianderfrø & sort Pebber
Gær: Dry Mead Gær
Hel's Porsebock er en speciel tolkning af den traditionelle Bayerske Doppelbock. Under lauteringen er frisk Porse tilsat, sammen med en meget lille håndfuld blåbær. Udover dette, er der i slutningen af koget tilsat yderligere Porse, for at forstærke aromaen. Hel's Porsebock er en kraftig øl, som er fuld af nuancer, som ristet malt, nødder, karamel, malt, humle, passende bitterhed, og en garvesyre betonet nuance fra Porsen. Er du ikke til Doppelbock, skulle du prøve denne her!
Brygget af:
Malt: Pilsnermalt, Melanoidinmalt, Caramunich Malt, Amber Malt & Dark Crystal Malt
Humle: Perle, Spalter Select & Hellertauer Mittelfrüh
Gær: California Lager Gær
Krydderier: Blåbær & Porse
Hel's Strong Brown Ale, er en ekstra stærk Brown Ale der har lidt mere af det hele. Øllen kendetegnes af en god fyldighed, med en solid maltet baggrund, med noter af ristet malt, karamel, tørrede frugter, en afstemt bitterhed, tydelig humlesmag, hvor især Carscaden og dens citrusprægede smag træder frem, og øllen har desuden en meget kraftig humlearoma. Det er en meget rig ale, der både er frisk, men også er fuld af smag.
Brygget af:
Malt: Pale Ale Malt, Melanoidinmalt, Dark Crystal Malt & Ristet Byg
Humle: Cluster, Colombus, Carscade, Pacific Gem, Simcoe, Liberty, Chinook, Centennial & Amarillo
Gær: Northwest Ale Gær
Hel's Yulbock er en stærk dobbeltbock, der er langt mere humlet end hvad der er normalt for typen. Trods den voldsomme styrke er den flot afrundet uden betydelige sprittede kanter. Øllet er fyldigt, nærmest fed, med en tydelig humlet aroma med noter af citrus, malt og karamel. En øl man kan nyde over lang tid, og perfekt ledsager en kold nordsvensk vinteraften.
Brygget af:
Malt: Pale Ale, Melanoidin, Dark Crystal & Chokolademalt
Humle: Centennial, Cascade, Styrian Goldings, Spalter Select & Mittelfrüh
Gær: California Lager Gær.
|
I Databasen: 12213 Anmeldelser af 267342 øl fra 247 lande og 12881 bryggerier. Billeder: 102425 |
Bliv medlem af www.goodbeer.dk
www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.
Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.
For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:
Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.
Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).
Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.
Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder
Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)
Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.
Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:
Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.
Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.
Venlig hilsen
webmaster / Lars Jensen
10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.
9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.
8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.
7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.
6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.
5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.
4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.
3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.
2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.
0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!
10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.
9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.
8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.
7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.
6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.
5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.
4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.
3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.
2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.
0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!
Navn på øl: Alle øl skal naturligvis have et navn. Navnet må ikke være brugt af bryggeriet til en anden øl før.
Bryggeri: Der skal vælges et bryggeri. Du kan "flytte" øllen til et andet bryggeri om nødvendigt (eventuelle ølanmeldelser flytter med). Hvis bryggeriet ligger i et andet land, så kan der opstå problemer med billederne til øllen, da billeder organiseres efter land.
Kopi af: Hvis øllen er en kopi-øl eller hvad man også kalder en etiket øl, så skal du her vælge den øl den er en kopi af. Hvis det er en kopi øl vil øltype og alkohol % blive identisk med originalen. Derfor behøver du ved kopi-øl ikke at angive øltype eller alkohol %.
En øl kan være en kopi af alle de øl som bryggeriet brygger eller som brygges på et andet bryggeri der er medlem af den samme bryggergruppe. (Af typen samarbejde)
Alkohol %: Hvis alkohol % er kendt så skriv det i feltet. Er alkohol % ukendt, så sæt et flueben i det lille felt.
Brygges denne øl?: Vælg kun nej hvis du er sikker på at øllen ikke brygges mere. Husk at f.eks. en julebryg ofte bliver brygget igen næste år.
Lancerings tidspunkt: Hvornår blev øllet tappet første gang, eller fra hvornår kunne øllet købes første gang? angives en måned skal år også angives.
Øl billeder: Det er muligt at vælge op til fire billeder til en øl. Feltet du vælger, bestemmes af hvad der er på billedet. Hvis du har et nyt billede til øllen så kan du uploade det direkte til øllen med linket til højre:
Når du har valgt et nyt billede kan du checke om det var det rigtige ved at føre musen over foto ikonen:
Forside etiket: Feltet her bruges til et billede af øllens forside etiket.
Bagside etiket: Feltet her bruges til et billede af øllens bagside etiket.
Øl flaske Her kan du indsætte billeder af flasken eller dåsen, evt. sammen med et glas.
Andet billede Bruges til billeder der ikke kan placeret i en af de tre andre felter.
Kommerciel øl beskrivelse, altså ikke en ølanmeldelse. I tekst feltet kan du skrive lidt om øllet, f.eks. hvordan er det brygget, hvem er brygmester eller bare en kopi at bryggeriets beskrivelse. Gerne på dansk!
Med knappen "Editor?" kan du vælge hvilken editor du vil anvende. Den uden funktioner anbefales hvis du bruger en tablet eller telefon.
Ret øl / Ny øl klik her, når du har udfyldt formulaen. Skulle der mangle vigtig info, så kommer der en besked om det.
Navn på Bryggeri Alle Bryggerier skal naturligvis have et navn. Navnet må ikke være brugt af et andet bryggeriet.
Adresse: Angiv en så nøjagtig adresse som muligt. Med en adresse kan der f.eks. vises et kort med bryggeries placering.
Telefon nr. Hvis et bryggeri har flere telefon numre så skriv det vigtigste nr. her
e-mail:Udfyldes om muligt med en e-mail adresse til bryggeriet.
Land: Land skal vælges inden at der kan vælges eller uploades nye billeder til bryggeriet. Hvis du flytter bryggeriet til et andet land, vil evt. billeder ikke kunne bruges, men skal uploades igen.
Type: Bryggeritypen er vigtig for klassificeringen af bryggeriet. Se mere her under:
Link: Bryggeriet hjemmeside kan være en god kilde til at finde flere informationer. Husk "http://" i linket.
Billeder: Det er muligt at vælge op til tre billeder til et bryggeri.
Bryggeri beskrivelse. I tekst feltet kan du skrive lidt om bryggeriet, deres historie, brygmester kommende planer og alt andet der kunne være interessant om bryggeriet. Gerne på dansk!
Med knappen "Editor?" kan du vælge hvilken editor du vil anvende. Den uden funktioner anbefales hvis du bruger en tablet eller telefon.
Ret Bryggeri / Nyt Bryggeri klik her, når du har udfyldt formulaen. Skulle der mangle vigtig info, så kommer der en besked om det.